Print Friendly Logo
PrintClose

Roladki indycze po francusku

Roladki indycze po francusku
czas przygotowania
30 minut
porcje
4
porcje
Facebook

Składniki

  • 4 małe sznycle indycze (po ok. 150 g)
  • 4 plastry szynki
  • 100 g serka Philadelphia Śmietankowego
  • 1 łyżka oleju
  • cukinia (pokrojona w kostkę)
  • żółta papryka
  • 1 puszka pomidorów (ok. 400 g)
  • 300 g tagliatelle
  • wykałaczki

Instrukcje

1.Sznycle indycze posolić, popieprzyć i obłożyć szynką. Następnie posmarować serkiem Philadelphia, zwinąć i przekłuć wykałaczkami.
2.Roladki podsmażyć w rozgrzanym oleju. Dodać cukinię, paprykę i pomidory. Pomidory delikatnie rozgnieść i gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
3.W tym czasie tagliatelle ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Roladki i warzywa w sosie pomidorowym dodać do tagliatelle i podawać.
Informacje żywieniowe 
Typowe wartościW porcji produktu
Wartość energetyczna2400kJ / 573 kcal
Białko52g
Węglowodany56g
Tłuszcz14g

Obecnie oglądany przepis

Recently viewed recipes